Sonja de Louw

Welkom bij deze online kennismaking, ik ben Sonja 

Ooit wist ik niet wat ik wilde worden als ik later groot was. In een gesprek met mijn decaan over mijn vervolgstudie, zei ik tegen hem; "het werk wat jij doet lijkt me wel leuk!" Destijds had nog niemand gehoord van een Loopbaancoach. Het vak bestond nog niet. Mij trok het adviseren over studie en werk. Daar ligt de kiem voor mijn werk als carrièrecoach. Ik volgde aan de Academie Mens Arbeid de studie Arbeidsvoorziening met als specialisatie training en opleiding. Jaren later volgde een post-HBO studie voor Loopbaancoaching en menig aanvullende training in het vakgebied.


Mijn loopbaan begon ik als uitzendconsulent en na een paar jaar was ik manager en trainer van een trainingsbureau. Nu ben ik ruim 20 jaar werkzaam als carrièrecoach. Ik heb gewerkt voor grote bedrijven als Philips, de Efteling en ING maar ook voor vele MKB bedrijven in bouw, zorg & welzijn, onderwijs, techniek en handel. Ook bij overheidsorganisaties als Rijkswaterstaat en Sociale Verzekeringsbank heb ik mijn bedrage geleverd op het gebied van duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling.

Toen ik als zelfstandig ondernemer begon was ik ongeveer 35 jaar en had de drive om vooral werk te doen waar ik plezier in had, wat bij me past! Dat is voor mij een belangrijke investering in mezelf, meer dan sparen voor mijn pensioen. Gelukkig oud worden in mijn werk, zodat ik niet eens denk aan met pensioen gaan, dat wilde ik en wil ik nog altijd graag bereiken.

Allerbelangrijkste les die ik geleerd heb is; dat het in ieders bereik ligt om werk te doen dat bij je past en waar je energie van krijgt. Het vraagt leiderschap over eigen keuzes, zelfinzicht en wat lef. Ik geniet van mijn vak, wordt blij als ik mensen kan helpen op hun weg naar mooie perspectieven waar ze gelukkig van worden!

Mijn missie: werkgeluk voor iedereen! Doe wat bij je past, ben jezelf en pak regie over leven en werk. Mijn visie: iedereen heeft talent! Wat lef is nodig om het te zien en je kansen te pakken. Ik help je er graag bij!

Kernwoorden die mensen mij teruggeven: krachtig, diep gaan, creatief, betrokken, nuchter, rust, praktisch en barst van de ideeën!

coach carrierecoach

Estell Koninkx

Hallo,

Ik ben Estell.

Als office assistent bij Flow de carrièrecoach zorg ik ervoor dat de communicatie tussen jou en je coach zo soepel mogelijk verloopt. Ik interesseer me heel erg in de ontwikkeling van mensen en het out of the box durven denken. Ik ben ervan overtuigd dat mensen veel meer tot bloei komen als er meer naar hun talenten en interesses gekeken wordt in plaats van hoe je zo goed mogelijk binnen andermans verwachtingen past. Daar wil ik me voor inzetten en mijn werk bij Flow biedt mij alvast een mooi begin.

Ik heb heel veel geleerd van Sonja. Zij is een vrouw die met beide benen op de grond staat. Ze kan goed relativeren en weet precies de juiste vragen te stellen om bij iemand tot bij de kern te komen. Hopelijk kan ik nog veel meer van haar leren gedurende mijn loopbaan bij Flow.

Hierdoor krijg ik ook de kans om me verder te specialiseren in het thema Personal Branding en online presenteren van jezelf. Dat zal steeds belangrijker worden voor iedereen en het zou mooi zijn als ik bij Flow de kandidaten in de toekomst ook kan voorzien van tips en adviezen. 

Sinds januari 2022 ben ik mijn eigen Onderneming OWN YOUR WAY gestart. Vanuit mijn onderneming initieer ik vele activiteiten om jongeren te inspireren hun eigen weg te vinden en te gaan in werk en leven!

www.ownyourway.nl 

coach loopbaan carriere